Investigating the relationship between social capital and social adaptation in an ethical city (Case study: Urmia city)

Document Type : Research Article (Applied - Development)

Authors

1 Department of Urban Planning, Faculty of Architecture, Urban Planning and Art, Urmia University, Urmia, Iran.

2 Department of Urban Planning, Faculty of Architecture, Urmia University, Urmia, Iran

3 Ma Student in Department of Urban Planning, Faculty of Architecture, Urban Planning and Art, Urmia University, Urmia, Iran.

10.22103/jusg.2025.2144

Abstract

شهر ارومیه همانند دیگر شهر های بزرگ با وجود توسعه یافتگی در حوزه های مختلف، مساله اخلاق در آن مورد غفلت قرار گرفته است. بنابراین لازم است عدم رشد شاخص های اخلاقی اجتماعی مورد بررسی و مطالعه قرار بگیرد
پژوهش حاظر از نظر روش تحقیق توصیفی-تحلیلی بوده و از لحاظ هدف کاربردی می‌باشد. نمونه آماری به دلیل کلان بودن جامعه آماری(شهر ارومیه) به صورت خوشه ای ا شامل دو محله از منطقه4 به عنوان بافت سنتی و دو محله از منطقه 1به عنوان بافت مدرن می‌باشد. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 380است و داده ها از طریق برداشت میدانی و پرسشنامه گردآوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. یکی از روش های که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته، مدل space syntax با استفاده از نرم افزار depthmapx می‌باشد.
علیرغم ارتباط مستقیم پیوستگی و یکپارچگی با عناصر شاخص و نشانه ها و فضاهای سنتی و ارگانیک، این مقدار در بافت مدرن منطقه 1 بیشتر از منطقه 4 بوده و در نتیجه دسترسی های این محدوده دارای قابلیت درک بیشتر و جذب حضور بیشتر مردم در این محدوده می‌گردد.
انسجام اجتماعی حاصل عملکرد بهتر سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی شهری در منطقه1 می باشد به صورتی که در منطقه4 این ارتباط بسیار ضعیف تر بوده است. جلوگیری و حل مشکلات منطقه4 و سایر مناطق مشابه، ارتباط مستقیم با ایجاد آسایش محلی ( ارتقای کیفیت سطح زندگی با توجه به عواملی چون دسترسی به خدمات محلی ، فضای‌سبز و...) از طریق طرح های مقیاس انسانی با مشارکت مردمی دارد.

Keywords

Main Subjects